經濟

小琴密語

投資策略

下一篇
上一篇

TNG推日本便利店撳錢服務

【明報專訊】香港人出咗名鍾意去日本旅行,日後有手機就可以直接喺日本唱錢啦!近期動作多多嘅TNG金融科技集團宣布,會同營運海外匯款服務「PayForex」嘅Queen Bee Capital合作,喺日本連鎖便利店Lawson店舖推出日圓提款服務。

每日不限提款次數

據了解,日圓提取服務會覆蓋日本國內合共1.3萬間Lawson同Natural Lawson店舖,TNG Wallet用戶可以先喺App內完成換匯,再透過Lawson店舖內嘅多媒體終端機「Loppi」,掃描手機上嘅二維碼,印出含有條碼嘅換匯單據,再將單據交畀收銀台店員,就可領取日圓現金,每次提取限額為9999日圓(約694港元),每日就不限提取次數。以後大家去日本旅行就唔使預早準備咁多日圓啦,拎部手機就可以隨時喺日本撳錢Shopping!

email:piano@mingpao.com

[小琴密語]

相關字詞﹕日本 lawson

上 / 下一篇新聞