經濟

小琴密語

投資策略

電訊商貼心支援檢疫者 SmarTone及3香港贈額外數據

【明報專訊】本港新冠變種病毒疫情爆發,空姐、高官生日會群組不斷發酵,過去短短一個星期已經有數百人要入隔離營,但隔離最怕冇得上網,唔知點樣打發時間,有網絡供應商就即時推出貼心支援措施!

其中現有SmarTone及自由鳥流動電話服務嘅月費計劃客戶,如果需要喺竹篙灣檢疫中心、荃灣絲麗酒店、灣仔麗悅酒店等政府設立嘅檢疫中心隔離,客戶只需要提供指定檢疫隔離證明,核實之後即可免費獲得額外100GB本地數據,仲有無限本地通話分鐘。

至於和電香港(0215)旗下3香港亦宣布,需要接受強制隔離嘅月費計劃客戶只要喺今個月20號前登記並核實,就可免費獲300GB本地數據,並可以喺該期月結單截數日前用。咁隔離期間就可以上網做嘢,或者盡情煲劇啦!

email:piano@mingpao.com

[小琴密語]

上 / 下一篇新聞