經濟

小琴密語

投資策略

PayMe又故障 戶口結餘被「清零」

【明報專訊】是咁的,匯豐旗下手機過數應用程式PayMe噚日又用唔到。噚日原本諗住用PayMe過數,打開程式相當緩慢,入到去戶口結餘顯示係零,又出現「快速過數」暫時未能使用嘅訊息(圖)。有朋友連個App都入唔到,之後佢收到PayMe電郵通知,話正在修復,會稍後恢復服務。

匯豐回覆就話,PayMe系統噚日下午出現間歇反應緩慢情况,部分用戶使用程式時可能受到影響。佢哋正全力修復問題,務求服務盡快回復正常,並就此事為用戶帶來不便致歉。

之前PayMe喺嚿年12月底都試過PayMe入面結餘顯示為零,登入出現遲緩。雖然PayMe已經儲落超過200萬個用戶,不過好似幾經常出事,唔信嘅話可以試吓喺Google搜尋PayMe,睇下頭幾個彈出咩關連詞。

email:piano@mingpao.com

[小琴密語]

相關字詞﹕應用程式 小琴 匯豐

上 / 下一篇新聞