經濟

小琴密語

投資策略

Ian阿冰拍三哥廣告 花姐變身「譚仔阿姐」

【明報專訊】譚仔國際申請上市之後,旗下兩大品牌宣傳攻勢一浪接一浪。

其中,「譚仔三哥」噚日就又有新搞作。佢哋最新一輯廣告,毫無意外搵上呢期最紅嘅ViuTV王牌組合「MIRROR」成員之一嘅陳卓賢(Ian),伙拍YouTube頻道「小薯茄」人氣成員阿冰演出,不過,小琴覺得成輯廣告最大嘅亮點,就係cosplay譚仔姐姐嘅MIRROR經理人「花姐」黃慧君,簡直係毫無違和感呀!

今次譚仔三哥呢輯宣傳短片,以「記憶嘅味道一直喺度」為主題,不少網民看後留言表示「很感動」及「青春回憶返晒嚟」。

不過相比Ian同阿冰,花姐反而係成條宣傳片中最令人驚喜嘅「彩蛋」,由佢扮演嘅「譚仔姐姐」,小琴有同事一睇見笑到唞唔到氣,網民反應亦非常熱烈,唔少人話「花姐搶fo(焦點)喎」同「無違和感」。

email:piano@mingpao.com

[小琴密語]

相關字詞﹕花姐 譚仔國際 譚仔三哥

上 / 下一篇新聞