經濟

小琴密語

投資策略

下一篇
上一篇

被問麗晶突改密碼 瑞安羅寶瑜笑而不語

【明報專訊】啱啱過咗嘅星期六,九龍灣麗晶花園發生離奇事件,居民投訴瑞安集團旗下瑞安建業(0983)擁有的管理公司臨時更改密碼,又唔通知住戶新密碼,搞到居民冇得返屋企。噚日瑞安集團另一家上市公司瑞安房地產(0272)舉行中期業績發布會,傳媒關注更改密碼事件,主席羅康瑞罕有咁缺席發布會,反而由佢個女、執行董事羅寶瑜代父出征,連同多名管理層主持大會。在場公關一見有記者提問麗晶花園件事,就以瑞房及內地業務為由擋駕,最終無回答記者嘅提問。

羅康瑞罕有缺席業績會

到記者會完咗,再有行家追問麗晶花園件事,羅寶瑜聽後笑而不語,一個箭步轉場至下一場嘅分析員會議場地,之後芳蹤杳杳。而喺記者會開場時,羅寶瑜講明老爸未能出席,但全年業績發布會時會出現。欲知後事如何,唯有下回分解。

email:piano@mingpao.com

[小琴密語]

相關字詞﹕麗晶花園 羅寶瑜 瑞安房地產 瑞安集團

上 / 下一篇新聞