經濟

小琴密語

投資策略

下一篇
上一篇

股東會陳啟宗罕有箭步離場

【明報專訊】恒隆地產(0101)同母公司恒隆集團(0010)噚日朝早召開一年一度嘅股東會,眾傳媒記者雲集佢哋開會嘅酒店會場,等集團董事長陳啟宗出嚟講幾句。

沒回應逃犯條例

恒隆呢幾年股東會都有幾多股東喺會上同會後捉住陳啟宗問嘢收下料,佢亦基本上來者不拒,所以好多時股東會嘅時間會延長近成粒鐘。而呢期逃犯條例個話題咁heat,據講噚日喺股東會內,亦有股東問佢點睇呢條例,不過聽番話陳啟宗就一反常態,唔多回應囉。

過往陳啟宗喺股東會後都有預少少時間畀記者問下嘢,不過噚日咁啱佢接住有下一場會,所以一完成咗個股東會,佢即箭步離開會場。當然大家都唔放過佢,試試追佢問番句,但佢早有準備,人在𨋢內等關門,成班小記唯有放過佢走,最終空手而回。

email:piano@mingpao.com

[小琴密語]

相關字詞﹕陳啟宗 恒隆地產 恒隆集團

上 / 下一篇新聞