經濟

小琴密語

投資策略

下一篇
上一篇

林顥伊帶傳媒遊海洋公園酒店

【明報專訊】由麗新(0488)投資41億元的海洋公園萬豪酒店,原來默默試業咗近1個月,噚日副主席周福安就聯同林家千金、集團高級副總裁林顥伊(圖)齊齊帶傳媒入酒店參觀,小琴眼見都唔少香港家庭客同內地旅客幫襯,難怪林小姐都笑晒口話入住率好理想,嚟緊仲會係明年2月19日元宵佳節搞Grand Opening。

林顥伊介紹,原來海洋公園萬豪酒店係10月底已經開始試業,吸收唔少本地家庭客、商務客及遊客,平均停留約1晚。公司今次仲引入Lai Sun Dining旗下的扒房Prohibition和主打順德菜的南海小館入場,好似噚日招待傳媒的南海小館,就配合番海洋公園的保育元素,只用環保海鮮入饌,亦無翅食。今次酒店項目分三座共471間房,目前已開放其中兩座,平均房價約2100元,主題房間價格則在2700元水平。由於仍處試業階段,林小姐話無咩數字可提供。

小琴仲八到,酒店聖誕自助餐檔期已爆滿,首輪預約已爆晒,𠵱家接受次輪預約,如果想去試新菜,真係要快手。

[小琴密語]

上 / 下一篇新聞