港聞

港聞二

【Emily】林兆彬讚ERROR神奇:追夢不分年齡

【明報專訊】近期唔少政界中人討論男子組合MIRROR同ERROR,有讚有彈,油尖旺區議員林兆彬(Ben)噚日撰文就話,ERROR雖然「騎呢」同有明顯嘅缺點,但畀人感覺「真實、貼地」,令觀衆有共鳴。佢仲引用演員游學修所言:「如果MIRROR係奇蹟,ERROR就係神蹟。」

《ERROR自救TV》中,成員喺鏡頭面前講夢想,Ben覺得「幾個接近30歲的男人講夢想,整件事很神奇和熱血,原來追夢不分年齡」,話大部分觀衆都同ERROR一樣,礙於先天因素或際遇,明明已經好努力,都未能成功達到理想,所以ERROR追夢就引起觀衆嘅同情,「支持他們,即是支持自己」。

Ben覺得今年港人情緒都好絕望、壓抑,而出道近3年嘅MIRROR同ERROR剛好成熟,為香港帶嚟希望同快樂,更成為帶有政治符號嘅「精神食糧」,支持衆人撐落去。

相關字詞﹕林兆彬

上 / 下一篇新聞