港聞

港聞二

下一篇
上一篇

【Emily】去重慶大廈食咖喱 區軒大讚「抵到爛」

【明報專訊】民陣召集人岑子杰遇襲後,網上曾有人話要「裝修」重慶大廈,最終有示威者前往保護,清真寺被警方射藍色水後,更有聲音話要幫襯多啲重慶大廈。立法會議員區諾軒(區軒)噚日就出post,話自己熱愛印巴美食,「我絕對願意、樂意、有意介紹各位去重慶大廈食咖喱」,仲大讚「抵到爛」。

區軒喺fb話,自己去旅行通常都會去重慶大廈兌換外幣,「無他,匯率好」;之後會搵餐廳食飯,話晚市一碟菜,加埋印度薄餅或者黃薑飯,都係40蚊有找;噚日佢就忙裏偷閒去食晏,午市套餐再加雜菜乳酪、Masala tea(印度奶茶)夾埋都係66蚊,「抵到爛!」

區軒仲提供小貼士,佢話有啲舖頭如果冇特別要求,就會主動畀午市套餐,「唔係佢搵你笨,而係邊個都係咁比(畀)」,想食其他嘢就要出聲;佢仲話樓上會有較正式餐廳,選擇更齊全,水準都更好,但都更貴。

上 / 下一篇新聞