娛樂

阿嬌體弱取消側手翻 阿Sa自爆如生仔已22歲

Twins演唱會|阿Sa語出驚人 193捧場全晚唔敢企起身

【明報專訊】Twins前晚舉行第9場紅館演唱會,衛詩雅、湯怡、伍樂城、莊文強及ERROR成員梁業(肥仔)、郭嘉駿(193)捧場。蔡卓妍(阿Sa)在握手環節時見到193即笑說︰「你唔好企起身,你咁高擋住後面。」引觀眾大笑,193全晚不敢站起來。

鍾欣潼(阿嬌)在第8場演唱會完成側手翻後跌坐台上,前晚取消側手翻環節,惹猜測阿嬌是否受傷?大會稱阿嬌因近日不夠血、身體弱,擔心她再腳軟跣親弄傷,暫停側手翻表演,重申阿嬌沒有受傷,不用擔心。

祝福ERROR行好耐

Twins在台上發表感言時,阿Sa突然語出驚人道︰「22年時間真係好長!如果我22年前生咗個仔,佢今年已經22歲!」阿嬌O嘴不懂回應,阿Sa續說︰「係無發生到!你知啦,組合真係難㗎,好多組合行行吓走散咗,又或者嗌交。ERROR,我唔係講緊你哋呀,我都祝福你哋!可以行好耐!」肥仔與193立即手拖手,以示ERROR堅持相愛下去。

Twins看到曾為她們寫下無數金曲的音樂人伍樂城,即公開感謝︰「無呢個人,就無我哋,我哋九成歌曲都係佢作㗎,伍樂城!」阿Sa又多謝《金手指》導演莊文強,並趁機賣廣告,「大家睇完我演唱會,就去支持《金手指》啦!」

娛樂組

■更多娛樂猛料 ﹕ol.mingpao.com

相關字詞﹕蔡卓妍(阿Sa) 鍾欣潼(阿嬌)

上 / 下一篇新聞