娛樂

紅館萬人合唱賀農曆生日 阿嬌感謝歌迷哭成淚人

Twins演唱會上哭成淚人 努力多年感恩工作上有選擇權

【明報專訊】Twins紅館演唱會前晚舉行第5場,適逢鍾欣潼(阿嬌)農曆生日,有觀眾打扮成禮物到場,阿嬌笑說:「嘩,你唔係送你畀我呀?我唔要得唔得呀?我唔知擺係邊呀,我唔識點養你。」引得全場狂笑,現場萬人合唱生日歌為阿嬌賀壽。

阿Sa︰由出道快樂變唔識笑

蔡卓妍(阿Sa)與阿嬌唱《相愛22年》前會互訴心聲,阿Sa稱很多人說Twins好好彩,但她們的路並不平坦,一開始是好純綷的快樂,但過了幾年已唔識笑。阿嬌說︰「我記得一開始,經理人Mani(霍汶希)不停叫我笑呀笑呀,我真係好辛苦。到慢慢開始有好多人支持,覺得被人重視,我先識笑多咗,同你一齊又開心,打開咗自己。」阿Sa續道︰「神奇嘅地方係我哋由細個乜都唔識,之後感受到好多人情冷暖,開始自己識思考,慢慢有幾年真係好似笑少咗,好慶幸我哋真係好努力走過咗呢啲階段。」

兩人隨後相擁,因太激動而撞向對方的面,結果齊齊大笑起來,阿Sa開心說︰「終於去到今日啦,終於可以鍾意笑就笑、喊就喊,享受人生!」阿嬌說︰「係呀,有選擇權!終於到呢個時刻,太感恩。」她們多謝歌迷22年來的支持,阿Sa此時強忍淚水說︰「多謝你哋所有人,喺我哋最唔好嘅時候送上鼓勵,好重要。」阿嬌感謝歌迷時忍不住淚流滿面。

娛樂組

更多娛樂猛料 ﹕ol.mingpao.com

相關字詞﹕蔡卓妍(阿Sa) 鍾欣潼(阿嬌)

上 / 下一篇新聞