娛樂

MIRROR成軍5年感觸大 江𤒹生爆12子失笑容原因

【明報專訊】MIRROR亞博演唱會前晚舉行第5場,副隊長江𤒹生(AK)唱《金星女孩》前訴說心底話,表示想講一些說話,但自己又好似成日會講錯說話,提到MIRROR唱團歌《We All Are》後,熒幕打出「MIRROR,請珍惜你們美麗的笑容」,他說:「睇到呢句嘢嘅時候,我哋12個都好大感觸。我諗我哋唔係唔記得,而係有時我哋都開始……唔係好敢去笑。」

AK稱知道大家好愛惜他們,亦因為太愛惜,有時對外面世界的人來講會有些反感。他靜默一會深呼吸說:「入行這5年,我哋12個都好急速成長,有時快到根本有啲嘢唔記得咗,做過啲乜嘢呀,發生過啲乜嘢事,都好快。但唯獨是每一次企上台,見到你哋每一個,每一塊燈牌,不論你哋係支持你哋嘅『本命』又好,支持MIRROR又好,你哋每一個支持同吶喊,對我哋都好緊要。」

感激家人做出氣袋

AK透露父母前晚在場欣賞,多謝家人這5年的包容,自認經常闖禍,家人默默幫他打點後面一切。最不開心時,家人會不厭其煩讓他爆發負能量,沒有怨言,他展露笑容說:「我應承大家,我哋MIRROR 12個,都會保持我哋嘅笑容。」

27歲呂爵安被Jer諷死老嘢

呂爵安(Edan)昨日27歲生日,前晚完騷他回後台吻MIRROR海報上的自己說:「Edan,happy birthday。」並大笑看有否留下唇印。踏入12點前,他跟柳應廷(Jer)和工作人員一齊倒數,然後興奮歡呼:「27歲喇!」Jer搞笑大叫:「死老嘢。」Edan笑說:「多謝多謝,大家收工。」

娛樂組

相關字詞﹕呂爵安(Edan) 江𤒹生(AK)

上 / 下一篇新聞