娛樂

重提「Cafe呃錢論」毋懼遭圍插 193稱食客自願被呃

【明報專訊】男團ERROR成員193(郭嘉駿)向來敢言,早前他與友人開設的Cafe被網民批評食物貨不對辦,193反駁Cafe向來都是呃錢,想平可以食兩餸飯,再惹爭議,他懶理批評。近日193現身YouTuber霍哥的網上節目,再回應當時被食客狠批一事。他說:「開幕嗰陣好鬼忙,員工做唔切,有時啲包無切到底,又冇乜汁,就被人投訴,在網上鬧我哋有半個都是齋包。我都廢事回應那些人,來得Cafe係咁呃錢㗎啦,你情我願。」

193稱有網民為他的Cafe計成本,但又不計算開舖要幾多錢租,還有裝修、人工等,並說:「我認為這些人不用理會,因為佢哋咁樣計成本,根本就不會出街食飯,剩係喺屋企煮,咁佢梗係覺得所有嘢都好平。」

193透露現在已改善Cafe的食物質素,以及研究如何令食物更美味和落足料。霍哥讚193直接反擊,勇者毋懼,193說:「我驚什麼,鬧我的人不會來Cafe,要平去食兩餸飯,我講事實,自己都經常食兩餸飯,要較舒服的環境就要付出相應價錢,這是生意。」

娛樂組

相關字詞﹕郭嘉駿(193)

上 / 下一篇新聞