娛樂

胡楓開騷想四個小生去紅館 公開尋「失蹤」謝賢任嘉賓

【明報專訊】胡楓(修哥)將舉行紅館騷「胡楓約你開心派對2021」,他已準備就緒,嘉賓方面除了請來薛家燕及羅蘭,亦計劃邀請謝賢(四哥)、曾江及Joe Junior上台任嘉賓,來個四個小生合體,但修哥及Joe Junior聯絡不上四哥,故修哥昨日決定聯同曾江及Joe Junior借傳媒之力公開尋人。

對於外傳四哥身體狀况欠佳,修哥稱四哥早前經常約他和曾江飲茶,大讚他好fit;Joe Junior更於兩星期前碰見四哥與林家棟飲茶,還展示與四哥的合照,他說:「我和太太剛巧碰見他,四哥身體好fit,我還說要學他咁fit,他更和我講笑和傾偈。」修哥笑言四哥是無業遊民、吊兒郎當,仍希望盡力搵到他,來過「四個小生去紅館」當去旅行。

問如尋得四哥會否懲罰他?修哥即說:「尋到仲罰他?惜他都嚟唔切啦!不過呢位人兄,幾十年都係咁,唔鍾意點叫都唔制,鍾意就唔叫佢都制。」

修哥談到4個曾孫會上台演出令他十分開心,見到曾孫就笑到合唔埋口,曾江和Joe Junior即大呼羨慕,曾江笑言:「我孫都未有。」Joe Junior即道:「我連仔女都未有呀!娶咗個絕代佳人。」

記者:林祖傑

相關字詞﹕胡楓約你開心派對2021 謝賢 曾江 胡楓

上 / 下一篇新聞