娛樂

翻睇《花姐ERROR遊》 張堅庭評騎呢怪惹網民反感

【明報專訊】男子組合ERROR近日大熱,除了播映中的《ERROR自肥企画》,不少人翻煲《花姐ERROR遊》,成為ViuTV網頁最多人收看節目三甲。前日張堅庭也在facebook專頁分享《花姐ERROR遊》觀後感。

評論被指欠禮貌

張堅庭稱不能太落後,開始翻睇《花姐ERROR遊》,透露跟花姐在ViuTV打過一次招呼,身邊還有姜濤。他說:「花姐真係勁有性格,全不修飾,樣又唔靚,又粗魯,但一個電視台肯sell失敗給社會,也是功德。因為成功、疊水、靚女、在前台主導了社會,𠵱家有班咖哩怪(騎呢怪)受人注目,又得支持,讓3萬蚊呎價嘅社會開心吓,有長者八達通的我要撐一撐……老實講……睇完我都鍾意咗佢哋。」

有網民認為張堅庭對花姐的形容欠禮貌,說花姐有內在美是靚女,並不認同節目是「sell失敗給社會」;也有人稱張堅庭在《表姐你好嘢》也是「騎呢怪」。

花姐粉絲好熱血

昨日張堅庭再回應網民,寫道:「花姐及她的一眾支持者真係好熱血,可惜不明什麼是正言若反,𠵱家由細台突然好似大台咁。大家不要被成功掩蓋,要繼續努力,把所有批評變做子彈,不單享受被嘲諷,還要加倍自己玩自己,這才是underdog成功之道。」

娛樂組

上 / 下一篇新聞