娛樂

大肚湯怡「頭倒立」 網民批評太任性

【明報專訊】現年33歲的湯怡與41歲排舞師麥秋成奉子成婚,2月舉行婚禮後,現時懷孕約5個月的湯怡專心安胎,不時在社交平台分享「孕記」。近日湯怡貼出一張做「頭倒立」的照片,相中她沒有靠着牆邊借力,動作有點「牙煙」,她留言:「今(前)日天陰陰,心情都爭少少,做吓運動拉吓筋,開心返。大家請放心,我懷孕前一直有做headstand,𠵱家都係有麥生(麥秋成)喺隔離,安全情况下先做。孕前未學過嘅準媽媽,記得唔好亂做啊!」

雖然湯怡顧及安全,加上丈夫在身邊,但不少網民仍擔心她與腹中小生命,更有人說她太任性。「有BB仲做呢個高危動作有咩益處?為打卡?」「雖然話一直有做,但意外嘅嘢冇人想,做媽媽嘅就要顧慮埋你肚內嘅小生命啦」、「希望為咗BB着想。不要再做危險動作喇。知道你做開運動都係咁話。無必要為咗呃like而做。覺得自己好威威。Sorry我唔會like這post」。不過亦有網民撐湯怡,「其實自己知道安全就可以」、「狗狗都睇實好放心」、「小心啲,靚媽加油」。

娛樂組

相關字詞﹕頭倒立 懷孕 麥秋成 湯怡

上 / 下一篇新聞