娛樂

袁偉豪挑戰做掌上壓 網民笑手震有小肚腩

【明報專訊】新冠肺炎疫情下,大家留家抗疫時都會做運動強身健體。袁偉豪一向熱愛做運動,他前日拍片挑戰「25 Push Up Challenge」,並上載到社交網。片中他赤裸上身騷肌,做25吓掌上壓時斷斷續續,似有點吃力。有網民說他手震又有小肚腩,有留言笑他:「睇來你呢排好少操喔,才做得25個。」袁偉豪解釋道:「呢組已經係第3組啦!又曬又熱,唔容易㗎!」他點名謝東閔、陳山聰及胡諾言接受挑戰。

謝東閔為坤哥加碼

謝東閔立即「找數」,輕易完成25吓掌上壓。他點名吳業坤(坤哥)、陳國峰、張振朗等接力做運動,被坤哥笑他:「25個就唔好叫 Challenge啦!」袁偉豪反駁:「𡃁仔你玩咗Gym幾耐啊?街市買魚啊!搭嘴。」謝東閔不忿氣再拍片做70吓,叫坤哥找數:「話說噚日有位朋友(坤哥)話25吓嫌少,今日整番個多啲畀你找數,唔找正衰仔。」坤哥答道:「一分鐘點做70吓呀!」還叫網民幫他數是否70吓。

娛樂組

相關字詞﹕吳業坤 謝東閔 袁偉豪

上 / 下一篇新聞