娛樂

下一篇
上一篇

稱緊追老婆無鬧交 張智霖:證明靚靚行得好快

【明報專訊】張智霖(Chilam)和肥媽Maria前晚參與祈願晚會上台獻唱,本身是佛教徒的Chilam曾有修行念頭,可是最終未能成事。他說:「曾經想過閉關7日,但自覺心浮氣躁,可能時機未到。連禁語3日或者不玩電話3日都難做得到,或先試1日,如果我真的想試,家人應該會配合。」Chilam到過不丹、尼泊爾、印度幾個佛教地方參拜,在兒子魔童小時候,Chilam亦有帶他到尼泊爾參加師傅喪禮,覺得魔童與佛有緣,會坐定定聽道理,所以今次活動亦有讓他見寧波車。

日前有傳媒拍得他與老婆袁詠儀(靚靚)在兒子面前鬧交,靚靚更拖兒子快步離開,Chilam在身後緊追?他形容報道幾搞笑:「夫婦總會有拗撬、有意見分歧,為了芝麻綠豆的事,不能永遠一致,都是好正常;但當日我們沒鬧交,只係證明靚靚行得好快,我追不到她。平時會盡量避免在兒子面前拗撬,但忍不住總會講一兩句,他已習慣。」他自詡天生牙尖嘴利有做律師潛質,要拗一定會贏,但最終還是選擇收口。

記者:林蘊兒

相關字詞﹕鬧交 魔童 靚靚 張智霖

上 / 下一篇新聞