娛樂

下一篇
上一篇

【跳拜神舞】基仔個唱播《今期流行》 古仔:唔好搞我啦 (15:09)

昨晚古巨基在紅館舉行第4場演唱會,邀請「新五虎」擔任表演嘉賓,勾起大家集體回憶,他們在台上吹水互窒,爆笑連場。

相關新聞:【笑爆嘴】「新五虎」吹水互窒 劉愷威笑基仔:佢好濕

相關新聞:【集體回憶】「新五虎」齊腳唱《當年情》 重影經典甫士 

 不過最令觀眾興奮,是四虎問觀眾想聽什麼歌時,觀眾起哄大叫由古天樂唱的《男朋友》及《今期流行》,現場更即響起《今期流行》的音樂,古仔聽到之後即指著控制台監製錢國偉的位置笑說:「肥仔,你唔係真係玩嘢呀?」何遠恒和吳家樂已經隨著音樂,大跳古仔當年的「拜神舞」,令觀眾捧腹大笑,不過古仔就求大家放他一馬:「唱歌可以唱,但舞就唔好迫我跳啦!我拜神拜咗咁多年,唔好搞我啦﹗ 」

之後基仔出來,與四虎邊唱《我愛毛查查》和《花灑》,邊跟觀眾握手,之後連基仔都搞笑扮跳「拜神舞」,掀起全晚高潮。

(即時娛樂)

相關字詞﹕ol網-latest 即時娛樂

上 / 下一篇新聞