港聞

下一篇
上一篇

【Emily Online】鄧家彪違泊被鎖車 網民諷「跨越法例」 (23:29)

立法會選舉不時有候選人違規貼海報被罰款,招致額外選舉開支,不過候選人要小心嘅,唔止呢樣。

其他報道:【新東補選】鄧家彪倡粉嶺高場搬至前堆填區 陳玉娥指應先開發郊野公園

有網民喺facebook群組「Tai Po 大埔」,貼出同時代表工聯會同民建聯、屬於新界東立法會補選候選人鄧家彪團隊嘅宣傳客貨車,因違泊被鎖車嘅相片,事發地點疑似係上水某公共屋邨。Emily翻查車牌資料,車主屬於工聯會。

客貨車印有阿彪嘅「跨越共享」選舉口號,有網民諷刺佢「違法佔邨」、「跨越法例」。一般情况下,司機都要畀解鎖費解決,相信阿彪嘅選舉工程,或因此要使多幾百蚊。新界東其他候選人有黃成智、方國珊、陳玉娥、趙佩玉同范國威。

其他報道:【立會補選】劉頴匡攜瑞典鹽醃罐頭到民政署 邀選舉主任共膳商討

其他報道:【新東補選】自認非高調之人 陳玉娥讚林鄭與CY一樣又硬浄又完美

其他報道:【新東補選】趙佩玉稱天父指她一定贏 3.11有神蹟

 

相關字詞﹕編輯推介 鄧家彪 立法會補選 工聯會 民建聯

上 / 下一篇新聞