港聞

下一篇
上一篇

【Emily Online】同遊日本 何君堯自言不易發火 周庭:期待叔叔爆炸一飛衝天 (17:36)

ViuTV真人騷節目《跟住矛盾去旅行》邀請「學民女神」周庭與律師會前會長何君堯同遊日本。未知屆時會有什麼「火花」,但男女主角已作「賽前熱身」。

其他報道:《十年》獲獎只因政治?黃秋生:根本不懂電影

雖然節目賣點在於「矛盾」,但何君堯今早在DBC節目表示,他無心理準備有矛盾,指希望可以從中學習,「尤其是同年輕朋友,佢又係一個女性,諗嘢就肯定會……第二個角度睇嘢、第二個角度諗嘢,都係學習啦」。

其他報道:內地禁搜「巴拿馬文件」 環時批打擊非西方政治精英

問到是否容易「發火」的人,何君堯稱自己不易「發火」,但以火箭形容自己,「我唔係容易發火,只係好似火箭咁,一飛就衝天,有種爆炸力,正面角度睇咪有種動力」。

女主角周庭則於facebook隔空回應:「期待喺日本見到何君堯叔叔爆炸,一飛衝天。」她又說,看來今次不止擦出火花,‬「係擦出火焰」。‬

【男人公敵?】願我會揸火箭~~帶你到天空去~~http://bit.ly/1PR0K0w【小五專題研習要拍廣告 家長訴苦:老師無教過】http://bit.ly/1RYEYj7【談小朋友成功定義 梁錦松:能力、素養、價值觀】...

Posted by 明報即時新聞 on Monday, April 4, 2016

相關字詞﹕編輯推介

上 / 下一篇新聞