港聞

下一篇
上一篇

【我係乜乜乜】劉鳴煒勝出「男神選舉」 大嘆「港女真係好現實」 (11:15)

「男神」應具備什麼條件?英俊?有錢?勝出「男神」選舉的青年事務委員會主席劉鳴煒,就大嘆「港女真係好現實」。

劉鳴煒日前與新晉演員游學修參與港台節目《我係乜乜乜》的「男神選舉」,二人坐於布幕後,由女觀眾提問,討論政治取態、金錢觀等議題,並投選出心目中的「男神」。

揭幕前,游學修得11票,劉鳴煒僅得2票;但揭幕後,不少原投游學修或棄權的女觀眾卻在10秒內紛紛「轉軑」,最終劉鳴煒以8票勝出,較游學修多出2票。

有改投劉鳴煒的女觀眾稱,「樣、package(組合),好似呢邊好啲,所以我揀呢邊」、「成熟穩重……隻眼真係好靚,我好鐘意」、「(揭幕後)即刻覺得佢個人有自信」。

落敗的游學修表示:「我認為(投游的女觀眾)一定要唔係好care(介意)啲人窮囉……我諗我同劉生最大嘅分別係呢一點。」

劉鳴煒接受節目主持訪問時,坦言揭幕前發揮欠佳,游學修「贏兩條街」,對票數逆轉亦感驚訝。他認為,票數逆轉原因與其外貌、背景有關,大嘆「港女真係好現實」。

掌握最新消息,請Like「明報即時新聞」fb專頁! http://www.facebook.com/mingpaoinews

【麥當勞又加價!】避得過元旦走樣早餐,避不過加價!麥當勞明日起加價2.3%,33個套餐全部加1元,當中22元超值套餐連續第二年加價,今次加至23元,即加了4.5%。http://bit.ly/1MNURQb【帶血醫療廢物違例棄梯間 涉佐...

Posted by 明報即時新聞 on Saturday, 2 January 2016

相關字詞﹕我係乜乜乜 男神 編輯推介 劉嗎煒

上 / 下一篇新聞