經濟

【短片:港股反彈】證券行生意淡 散戶:「個市升咗,唔買住」 (12:29)

港股早市完結,恒指半日收報21595點,升344點。有證券行今日生意淡靜,整個上午只有寥寥數個客戶前來,有證券經紀在座位大罵「個市根本唔掂,啲人一見跌就走」。

有昨日趁低吸納的散戶稱今天賺了數千元,表示「個市升咗,唔買住」。但有經紀卻透露該散戶購買了風險高的牛證,記者亦看到他正在查看某牛證價位。

掌握最新消息,請Like「明報即時新聞」fb專頁!http://www.facebook.com/mingpaoinews

【蝕左】準備到日本旅行的網友擔心日圓持續上升,後悔沒在低位買入日圓。報道:http://goo.gl/Y0Ghfy【亞太區貨幣回穩 日圓重回120元關口】http://goo.gl/OAxVi7【本港曼谷團暫停至下月10日】...

Posted by 明報即時新聞 on 2015年8月24日

相關字詞﹕編輯推介 股市 恒指

上 / 下一篇新聞