港聞

【Emily Online】「放生」鄭若驊? 田北俊fb:人哋玩放生,我淨係可以放狗 (15:21)

律政司長鄭若驊及丈夫潘樂陶,年初被《明報》報道其獨立屋有僭建,刑事檢控專員噚日公布,認為就鄭若驊嘅4號獨立屋,無足夠證據支持合理機會達到定罪,決定不檢控;但會檢控潘樂陶違反《建築物條例》。自由黨榮譽主席田北俊今朝就喺fb發文,直呼「無眼睇」,仲上傳一張喺放狗時影嘅自拍照,話「人哋就係咁玩『放生』,我就淨係可以放狗」。

田少仲喺帖文標籤(hashtag)埋「689」、「鄭若驊放生鄭若驊」同「放生祭」,仲引用關心妍《放生》一曲嘅經典歌詞,「是我太過愛你願意放生你」。唔知田少對近日律政司公布嘅決定,係咪都有啲意見呢?

其他報道:The ONE持械行劫案疑犯 被控搶劫盜竊罪

其他報道:台樂團「閃靈」港工作簽證未獲批 何韻詩宣布樂團周日演出取消

其他報道:展亮中心原區重置 羅致光:新址面積不會少於現址

相關字詞﹕鄭若驊 律政司 田北俊 放生 梁振英 放狗 編輯推介

上 / 下一篇新聞