港聞

下一篇
上一篇

【網上熱話】餅店有人訂「食屎啦奶奶」蛋糕 新抱網民:講出我心底話 (11:10)

婆媳關係可能是世界上最複雜的關係,同一屋簷下婆媳不和的故事網民時有討論。本地一間連鎖餅店推出Emoji系列蛋糕,有網民聲稱行過餅店,發現一個已預訂的屎造型蛋糕,竟然寫上「食屎啦奶奶」,在社交網站引起哄動。

【網上熱話】銀行裝修圍板太像真 市民中伏走去撳錢「撞頭」

有網民將照片上載到facebook「真心愛麵包」群組,及後被轉發到不同群組,這個屎Emoji造型的朱古力慕斯蛋糕下方,有一個寫上「食屎啦奶奶」的糖牌。路過餅店的網民拍下照片稱,「完全唔相信自己嘅眼睛,嗰個奶奶收到呢個蛋糕會有乜反應呢?」

留言的網民當中有不少已為人媳婦,「講出我的心底話」、「如果我做咗奶奶,收到呢嚿嘢,笑住吹蠟燭,跟住一不留神成嚿唓埋去送俾我嗰條友度」、「呢個奶奶係玩得先有媳婦咁做」。

其他報道:港鐵沙田站疑有人持槍 大批警員搜捕

其他報道:不滿干預打機 兒子涉刀刺母親被捕

其他報道:英女同志申簽證案 入境處終極敗訴

相關字詞﹕婆媳關係 emoji蛋糕 食屎啦奶奶 網上熱話 編輯推介

上 / 下一篇新聞