港聞

下一篇
上一篇

【短片:Emily Online】工聯會維園擺大灣區展覽 表演「復古」髮型設計 (16:49)

香港各界慶典委員會今年七一再喺維園足球場舉行回歸活動,而工聯會就設有70周年會慶暨大灣區展覽,同髮型化妝展示,其間邀請到一眾髮型師表演。髮型化妝整體形象師總會嘅副主席係最後出手,為兩個女模特兒設計髮型,成品可謂相當與眾不同、「復古」。

其他報道:【七一遊行】港鐵人員身上疑有隨身攝 對向銅鑼灣站往維園市民

工聯會嘅主持人先介紹,「兩岸四地」(內地、台灣、香港、澳門)嘅美容美髮、化妝技能比賽,由2006年舉辦至今已經有成千人參加。而髮型化妝整體形象師總會副主席黃生之後上台,話工聯會同大灣區對佢嚟講好似屋企咁;又大爆秘密,原來自己喺1996年曾經拒絕師父叫佢做髮型師嘅建議,因為記性差,所以希望可以做回歸後第一個髮型師,於是到咗1997年先開始做。

表演到最後,佢終於出手,為兩個女模特兒設計髮型,成品相當與眾不同,而咁多位觀眾都大讚非常滿意。

其他報道:【回歸21年】陳勇:國家成就舉世矚目 如感絕望可移民火星、太空

其他報道:【睇相都覺得痛】大埔疑有人射竹籤插穿女子腳背 事主報警

相關字詞﹕慶委會 髮型 工聯會 大灣區

上 / 下一篇新聞