港聞

下一篇
上一篇

【Emily Online】迪士尼魔海奇緣聽日開show 開幕禮陳茂波扮海浪 (17:04)

迪士尼最新一期擴建計劃嘅第一個項目、魔海奇緣凱旋慶典已經落成,聽日就會正式開騷啦。今次表演項目係迪士尼首個互動騷,需要觀眾一齊扮海浪、海盜等等,今日財爺陳茂波參加開幕禮睇騷嗰陣都有一齊扮海浪。

慶典項目位於園內探險世界入口附近,係園內首個半露天騷,聲稱可容納300人,聽日正式開騷,每日將會有5場表演,每場長約20分鐘。內容同電影《魔海奇緣》相似,講述主角慕安娜(Moana)出海歷險嘅經過,其間需要觀眾一齊扮海浪、海盜等等。

今日Emily下午嚟到,現場真係好曬,只有座位有篷遮住,但企位就完住係露天,所以建議大家等晏啲4、5點嗰場先至好嚟。

其他報道:【打擊黃牛黨】演出業協會提6建議 惟對實名制有保留

其他報道:【短片】傳媒揭發高鐵車輪磨損 港鐵稱正常現象 田北辰:調校階段不公布可接受

其他報道:涉以Provonias扮Pronovias正貨 中環婚紗店遭海關起訴

相關字詞﹕陳茂波 迪士尼 編輯推介

上 / 下一篇新聞