港聞

【Emily Online】陳肇始開facebook (20:30)

特首林鄭月娥舊年競選時喺政綱提到,特首同官員要善用社交媒體同青年對話,拉近大家距離。唔知係咪響應特首,食物及衛生局長陳肇始,今日都正式開通個人facebook,話以後多個平台同市民溝通,畀市民更了解食衞局嘅工作,仲上載咗佢今朝早出席葵青康健中心諮詢會嘅情況。

其他報道:【網上熱話】坐月媽懶惰拒落牀 血塊浸牀褥 陪月:似是被人殺死一般

睇返facebook之前嘅紀錄,局長早喺4月10日,已經陸續上載帳戶嘅封面照同埋簡單介紹等。直到今晚7點,局長個facebook有130幾個like,當中大部份係醫護人員,包括醫管局行政總裁梁栢賢,同安老事務委員會主席林正財等,仲有一班主要負責醫療新聞嘅行家。大家有興趣嘅話,可以去局長個facebook睇下。

不過話時話,據Emily所知,宜家嘅後生仔玩Instagram(IG)居多,唔知局長會唔會有興趣緊貼潮流,開個IG帳戶呢。

其他報道:【修改歷史教科書】「香港位於中國南方」等措辭須商榷?蔡若蓮:公眾毋須過份解讀

其他報道:【網上熱話】好主人拉車仔帶15歲老狗四處逛 不離不棄感動網民齊送祝福

相關字詞﹕陳肇始

上 / 下一篇新聞