港聞

【Emily Online】林鄭辦第三次集思會 逾10政助首參加 (22:32)

特首林鄭月娥今日舉行上任後第三次官員集思會,佢晚上喺facebook上載圖片,見到大伙兒喺禮賓府圍埋開會,仲喺聖誕樹前大合照。

林太話,相隔4個月,佢今日再次主持今屆政府第三次嘅集思會。今次集思會好齊人,除咗兩位唔喺香港嘅局長──商經局長邱騰華同運房局長陳帆,40幾位政治委任官員一齊出席,10幾個政治助理仲係第一次參加,例如政制及內地事務局嘅吳璟儁等。

林太話,大家趁機喺禮賓府嘅聖誕樹前影相留念,希望預祝市民聖誕新年快樂咁話。

其他報道:【修改議規】李慧琼:不講妥協合作就不是議會 指今次用很多「政治能量」

其他報道:【修改議規】謝偉俊指「零票當選」好難:若無共主,無可能無票

其他報道:【修改議規】李慧琼:立會變人大類比「不倫不類」 朱凱廸:關鍵時須更激進

相關字詞﹕編輯推介 集思會 林鄭月娥

上 / 下一篇新聞