港聞

下一篇
上一篇

【Emily Online】無交民建聯會費幾年 季霆剛今稱獨立身分選人代 (16:01)

全國港澳研究會成員季霆剛早前報名參選港區人大代表選舉。有民建聯高層同Emily講,其實季霆剛已經好耐無交會費,所以已經唔係民建聯代表。季霆剛承認已經兩、三年無交會費,所以已經唔係民建聯嘅「選舉會員」,強調今次係以獨立身分參選人大。

其他報道:【修改議規】王國興:流會不在席議員應捐人工 劉健儀:扯上捐錢很可悲

季霆剛以前報名參選人大時,曾經向傳媒話仲係民建聯成員。該黨高層隨後接到查詢,問季霆剛係咪真係代表民建聯參選,有黨高層向Emily澄清,話季霆剛已經有一段時間無交會費,所以佢今次參選係不代表民建聯。

季霆剛同Emily講,的確已經兩、三年無交會費,強調今次係以獨立身分參選人大。佢又話,自從上次狙擊公民黨郭家麒之後:「收到好多選委支持,好多人話我鬧佢係大快人心。」

季霆剛指而家選情形勢向好,稱自己今年34歲,「係1949年開國以來,最年輕嘅港區人大代表候選人」。

其他報道:黨報:共產黨為人類謀和平與發展 建「清潔美麗世界」

其他報道:【修改議規】建制集會巡遊批拉布浪費生命 令香港停頓

其他報道:何漢權:作為人,沒理由噓國歌 倡設國史教育中心

相關字詞﹕編輯推介 季霆剛 民建聯 港區人大代表

上 / 下一篇新聞