港聞

下一篇
上一篇

【Emily Online】有線開台25周年 員工獲贈一天「台慶假」 (16:20)

放有薪假相信係唔少打工仔嘅願望,而噚日適逢係有線電視開台25周年,Emily就收到風,有線管理層向公司員工寄內部電郵,話會向一班勞苦功高嘅員工,贈送一天嘅「台慶假」。

封電郵話,有假放嘅員工係包括一班試用期在內嘅全職長工,仲有簽咗年約嘅合約員工,而一班兼職員工或者實習嘅同學仔,就無得放假了。

不過睇真啲,個假期唔係話幾時放就放,都有好多條件㗎。首先,呢個「台慶假」一定要係今年之內放咗佢,唔可以儲落下年;其次,即使銷假都唔可以轉返做現金當糧出;最後,12月31日之前辭職嘅員工,呢個假期都會無咗㗎。

其他報道:【美聯社專訪】黃之鋒:中國崛起意味人權面臨更大挑戰 盼西方關注

其他報道:【網上熱話】米線店火警關門稱埋單才能走 食客怒轟 店家網上認錯:危機處理確不足

相關字詞﹕有線 台慶 編輯推介

上 / 下一篇新聞