港聞

下一篇
上一篇

【Emily online】東華補選伍凱欣巡區講保育 指羅雅寧棄選能集中票源 (21:12)

中西區區議會東華區補選11月舉行,非建制派方面,民主黨高級社區發展主任伍凱欣及中西區規劃及保育街坊聯盟羅雅寧都曾表示有意參選,不過後者就為咗唔想非建制派陣營對陣而冇報名。而已報名參選的伍凱欣今日就喺黨主席胡志偉、立法會議員涂謹申、前議員甘乃威等陪同下,喺東華區造勢,發起共建歷史城區巡遊,漫步遊歷東華區內特色街道及建築物。

其他報道:【Emily Online】東華補選參選人出奇招 海報貼滿街坊孟蘭會門口

伍凱欣話,選情緊張,呢個席位好重要,想得到街坊支持,如今羅雅寧唔參選,非建制派陣應該可以更集中票源。佢又指,會延續民主黨的保育工作,繼續爭取設立歷史城區,全面保留社區風貌。 而民主黨各類議題都會跟進,唔只係保育。

暫時已報名參加東華區補選的人士,還有報稱獨立的小學校長呂錦強和行政主任劉舒燕。

他報道:電競業招聘會請70職位 「王者榮耀」全職選手月薪1至2萬

其他報道:8人被控暴動罪預審 梁天琦加控襲警

其他報道:【多圖】警隊招募日逾2500人投考 巴裔男:警察是香港最好做的工作

相關字詞﹕編輯推介 呂錦強 劉舒燕 伍凱欣 補選 區議會

上 / 下一篇新聞