港聞

下一篇
上一篇

【Emily Online】銀杏館周六招聘50名長者 下月開第5間分店 (21:58)

香港人口急劇老化,以推動長者就業為使命嘅銀杏館,10月就會喺油麻地開第5間分店,今個星期六(16日)就會開招聘會,請餐廳副經理、侍應、廚師、助廚、收銀員、清潔及洗碗等,提供逾50個餐飲業職位空缺畀長者。

銀杏館轄下嘅「溫的風長者樂隊」都會增聘成員,對音樂有專長嘅長者都可以考慮吓,大部分職位都有分兼職或者全職,成功獲聘嘅長者仲有職前培訓。

銀杏館行政總裁麥敏媚同Emily講,長者就業可以為社會帶來正面影響,唔單止增加社會勞動力,年長嘅僱員仲可以繼續發揮所長同埋賺取收入,對社會、僱主同埋僱員都有好處。佢仲話長者有豐富嘅人生經驗,做事細心,只要有培訓同埋合適嘅工種安排,都可以有好大貢獻。

其他報道:【港大民調】袁國強民望淨值插水跌18百分比 陳茂波劉江華同見負值

其他報道:【短片】富豪低價租官地建泳池網球場 最誇張租地面積是私地10倍 團體促檢討

相關字詞﹕銀杏館 招聘 長者 就業 餐飲業 飲食 工作

上 / 下一篇新聞