港聞

下一篇
上一篇

【Emily Online】選舉後百日宴 曾俊華同競選團隊相聚 網民恨去:不如搞薯粉聚會 (22:12)

特首選舉中以高民望落敗嘅前財政司長曾俊華後,選舉後仍然仲忙於出席各種活動,例如參觀中小學、社企、老人中心等。林鄭月就任特首之後,曾俊華今日首次更新facebook,上載咗同數十名競選辦成員係社企餐廳聚會嘅相片,相片中有老有少,個個都笑容滿面。

其他報道:【Emily Online】林鄭與6大宗教領袖 同入教堂為港祝福

原來噚日係選舉過後第100日,亦係曾俊華競選辦嘅第二次聚會。曾俊華感歎咁話選舉過咗只有短短三個多月,但彷彿已是很久以前,「老朋友」聚首「自然有說不完的話,互道生活種種,分享未來大計」。曾俊華又祝已退休嘅各位,繼續日日開心,天天寫意,未退休的就繼續發光發熱,喺新路上奮進。佢仲係結尾標籤「#約定第200日再聚」。

曾俊華的帖文繼續引來網民的關心,唔少人祝佢天天開心,生活愉快,亦有網民表示「好葡萄」,好想見曾生,仲建議話不如搞返個薯粉聚會咁話。

其他報道:蔡若蓮任教局副局? 范太讚履歷好:立會選舉落敗不表示什麼

其他報道:【參考光房】陳帆建議資助社企租唐樓 劏房予有需要者短住

其他報道:【一地兩檢】范太籲勿政治化 指看不到值得社會大反彈

相關字詞﹕特首選舉 前財政司長 曾俊華 編輯推介

上 / 下一篇新聞