港聞

下一篇
上一篇

【Emily Online】林鄭玩自拍 「與團隊跳出office」 (17:42)

林鄭月娥正式出任特首不過只係一個星期,今日就同三司十三局局長以及特首辦主任陳國基,喺禮賓府舉行集思會。當中除咗財爺陳茂波,因為已經以中國代表團成員身分,到德國漢堡出席G20峰會之外,大家今日都清一色以回歸20年Polo恤現身,只有環境局長黃錦星別樹一格,穿上另一款T恤。

林鄭隨後今日下午喺佢個fb發相,並留言「【團隊精神】與團隊跳出 office,來個集思會,共同為香港市民努力」;不過,當中展示林鄭舉機自拍團隊照中,個別人士嘅面部表情,可能會更加吸引一般市民。

還記得林鄭當初參選特首之時,話自己唔係好熟網上世界,但經過一場選舉嘅洗禮,林鄭又真係的起心肝玩起FB,又自拍,呢個星期佢嘅FB專頁,出文勤力程度無容置疑。

其他報道:唐英年讚林鄭:唔係講就講到天花龍鳳,做就無能為力

其他報道:【短片】蔡若蓮任副教育局長? 張建宗:實事求是、對事不對人

 

相關字詞﹕林鄭月娥 集思會 編輯推介 自拍

上 / 下一篇新聞