港聞

【多圖:Emily Online】馮煒光落任遊朝鮮 預告4天不能上網:可以耳根清靜 (13:23)

隨着上屆政府任期完結,唔少官員同政府要員都正式落任,而前政府新聞統籌專員馮煒光噚日落任,今日已經出發咗去旅行,目的地係中國隔壁嘅朝鮮喇。

其他報道:張建宗:要放下身段 與市民建和而不同社會

Emily見到,馮煒光今朝8點幾開始,已經喺facebook發出多個帖文同上載多張出發去朝鮮旅行嘅相。

由馮煒光上載嘅相片可見,佢由鄰近朝鮮嘅內地城市丹東出發,坐火車去到朝鮮首都平壤。佢又上載咗由朝鮮發出嘅旅客卡(Tourist Card)、一張身穿黃色褸黑色褲個人照、丹東火車站相、仲同往平壤列車合照添。

馮煒光亦喺帖文提到,嚟緊會有4日時間上唔到網,可以「耳根清靜一下」,又話原來有好多人會過境去朝鮮做生意。

其他報道:林鄭:要主動修補撕裂惟反應非我可控制 盼解開青年心結

其他報道:習點出4問題贈港4意見 告誡把握機遇「蘇州過後無艇搭」

相關字詞﹕馮煒光 朝鮮 編輯推介

上 / 下一篇新聞