港聞

下一篇
上一篇

【Emily Online】林鄭上任即開fb同IG 貼Set頭化妝片:以最佳狀態迎接大日子 (17:36)

林鄭月娥正式就任第五屆行政長官,佢上任後馬上開通facebook和Instagram帳戶,更已取得藍剔認證。第一個帖子係佢Set頭化妝嘅影片,片中佢話感覺幾輕鬆,有信心新一屆政府可以為市民帶來更美好嘅將來。

其他報道:【就職典禮】林鄭盼港人感幸福 引廣東歌詞:只須看見我在旁,為你一直護航

林鄭月娥今日正式開通facebook專頁「林鄭月娥 Carrie Lam」和Instagram帳戶「carrielam.hksar」。她在fb同IG貼出宣誓相片同宣誓前Set頭化妝嘅影片,佢話「晨早五點半約了髮型師,整『妝』待發,以最佳狀態迎接大日子」,又話由辭職至今已接近6個月,6個月發生好多事,所以今日咁重大嘅日子,反而好輕鬆。

政府新聞處其後亦發稿指,行政長官林鄭月娥今日推出facebook專頁及Instagram帳戶,希望透過社交媒體加強與市民的聯繫和溝通。

Emily今日下午就到咗林鄭月娥今早喺警總對面嘅髮型屋「CUT & SHARP」,不過髮型屋嘅職員就同記者講「老闆唔喺到」,對於今日輔早嘅嘢「我哋咩都唔知」。

其他報道:【多相】習近平結束行程離港 烈日當空 至少3紅帽學生不適 1人倒地

其他報道:【回歸20年】習近平提4點落實一國兩制意見 引「蘇州過後無艇搭」籲珍惜機遇

其他報道:劉小麗辦事處車輛被警扣走檢驗 指違規裝DVD機、茶色玻璃

相關字詞﹕編輯推介

上 / 下一篇新聞