港聞

下一篇
上一篇

【短片:Emily Online】習主席歡迎晚宴有咩食? 陳恒鑌:幾好餸 (19:24)

國家主席習近平而家正喺灣仔君悅酒店出席特區政府嘅歡迎晚宴,民建聯立法會議員陳恒鑌喺fb直播,展示晚宴菜單,包括香酥鮮蟹蓋、准山杞子響螺燉豬腱同碧綠蝦籽大烏參等。

其他報道:首獲頒銅紫荊星章 李慧詩感意外 籲港人不要放棄不要沮喪、不要隨波逐流

晚宴下午6時開始,陳恒鑌喺4點已到場同玩直播,佢展示晚宴嘅菜單,話今晚「幾好餸」,又話今次晚宴係特區政府宴請習主席,唔可以待薄賓客。陳恒鑌又影咗現場環境,佢話啲枱擺得好密集,走廊好窄好窄。

晚宴菜單:

迎賓大拼盤

香酥鮮蟹蓋

准山杞子響螺燉豬腱

碧綠蝦籽大烏參

古法清蒸海上鮮

翡翠北菇素荷包

竹籠瑤柱雞粒荷葉飯

紫米露

甜點心

鮮水果

其他報道:好友指劉曉波已肝腹水 胡佳:應滿足他選擇一個地方自由地去死的最後願望

其他報道:【Emily Online】「泰妹降臨」 鄭松泰B女七一前出世 

相關字詞﹕編輯推介 習近平訪港 回歸20年

上 / 下一篇新聞