港聞

【短片:Emily Online】大搞作 家燕媽媽伙修哥轉行做警訊? (17:38)

「祈福黨」街頭騙案近期有上升趨勢,多區都有長者中招。有見及此,警隊精心製作咗警訊特別篇,請嚟「家燕媽媽」薛家燕同埋「修哥」胡楓客串,提醒老友記小心祈福黨。

其他報道:立會大會讓路財會? 陳健波撐特事特辦:規矩是拿來給人破 但盼新議員明白有規矩

話說家燕姐同修哥嘅身影,下午突然出現喺警隊facebook上載嘅警訊片裏,家燕姐同修哥分別成為「Madam燕」同「修Sir」,又扮演成模擬片段中嘅報案人,佢哋既係「主持人」,又係「報案人」,Emily不禁問,難道家燕姐同修哥都轉行做警察?

原來,家燕姐同修哥今次是特別客串做這一集特別篇「耆樂警訊」,主要提醒大家小心祈福黨,包括唔好輕信喺街上接近你嘅人,以及時刻都要保持冷靜,有事就要同家人商量。

Emily記得,警訊新靚女主持Ruby早幾個月先亮相喎,警隊fb就向觀眾大派定心丸,「Ruby啱啱先接手,冇咁快轉主持嘅!」

其他報道:辯論東江水 周浩鼎批郭家麒「亂噏」:你個議員點做架? 蔣麗芸指「要感恩」

其他報道:【小一派位】滿意率3年新低因雙非童增? 吳克儉:家長揀校主觀

其他報道:【小一派位】雙非被派北區以外學校 失望兼迷惘 不知屯門在何方 東涌變「東湧」

相關字詞﹕編輯推介 警訊

上 / 下一篇新聞