港聞

下一篇
上一篇

【Emily Online@母親節】搞搞新意思 大嘥鬼教送西蘭花「講聲愛媽媽」 蔣麗芸獻曲「世上只有媽媽好」 (13:08)

今日係母親節,好多政黨團體同埋政府官員,都有向各位偉大嘅母親表示感謝,「大嘥鬼」亦都唔例外,喺facebook教大家點樣孝敬媽媽。民建聯蔣麗芸仲喺facebook為大家送上「世上只有媽媽好」一曲添。

其他報道:小學生構思防電騙App奪冠 播佛經盼騙徒回頭是岸

母親節送咩嘢畀母親好?工聯會郭偉強噚日就教摺康乃馨,今日大嘥鬼就教大家「送上西蘭花,講聲愛媽媽」。佢仲提大家,唔好嘥咗今日孝順媽媽嘅機會,記住要放低電話,陪下媽媽,又話西蘭花可以加餸,「食得晒先好煮」。Emily就提大家,如果出去食飯慶祝,就記住食得晒,先好嗌!

蔣麗芸就喺fb分享「世上只有媽媽好」歌曲,話每年母親節,佢都必定會聽呢首歌,所以向大家送上此曲。

勞工及福利局長蕭偉強亦喺網誌「向全港母親送上祝福」,感謝佢哋「每一天為家庭無私奉獻」。他亦同時向「無私付出愛心的寄養或領養家庭母親」表示敬意。

其他報道:【一地兩檢】梁愛詩:跨境執法存在過慮阻港發展 指法律為人服務非阻礙發展

其他報道:梁愛詩:回歸後香港人權進步 2047年選項僅「一國兩制」或「一國一制」

相關字詞﹕母親節 大嘥鬼 蕭偉強 編輯推介

上 / 下一篇新聞