港聞

下一篇
上一篇

【Emily Online】fb上載6年前林鄭合照 梁美芬:願「同行」建設維港兩岸海濱長廊 (22:05)

林鄭月娥以777票當選特首,今日就去咗幾區見市民,其中尾站去咗紅磡海濱。西九選區嘅立法會議員梁美芬,就立即喺Facebook出post,大讚林鄭肯找數。

其他報道:【短片:首位女特首】林鄭落區提「舊年考TSA」 對談小四女生:舊年無考

梁美芬話,佢2008年當選立法會議員後,第一個約見嘅局長就係當時出任發展局長嘅林鄭,當時居民提出建紅磡海濱,而林鄭答應研究,結果幾年後將海濱建成公園。而2011年紅磡海濱花園落成時,兩人仲一齊着住鮮黃花色嘅上衣,一齊出席啟用禮。

梁美芬話,未來會同林鄭「同行」,建設維港兩岸海濱長廊。經民聯就話,已經約咗候任特首見面交流意見。

其他報道:明報特首選舉專頁

其他報道:【短片:Emily Online首位女特首】4小時港九新界落區 林鄭事後理髮店洗頭

其他報道:【Emily Online】曾俊華67天選戰回顧狂吸近10萬like 露背拔罐最注目 重感冒頂硬上續拉票

相關字詞﹕ 梁美芬 西九 林鄭月娥 找數

上 / 下一篇新聞