港聞

【Emily Online】曾俊華67天選戰回顧狂吸近10萬like 露背拔罐最注目 重感冒頂硬上續拉票 (19:55)

特首選舉完結,落選嘅曾俊華及其團隊,喺公關方面確係贏咗漂亮嘅一仗。由今年1月19日宣布參選到噚日終於落敗,歷時67天嘅特首選戰,曾俊華團隊留低唔少令人印象深刻嘅場面,噚晚佢哋推出咗選戰圖輯,吸引唔少人憑相回味呢場選舉,唔夠一日已經吸咗近10萬like,認真誇張。

其他報道:【多圖:林鄭落區】閃電訪5區答謝市民 盼每月都落區 荃灣遇浙江鄉里

大部分相片可能熟口熟面,唯獨有一張叫Emily注目,就係曾俊華赤裸上身做拔罐!Emily問過曾營,佢哋話曾俊華喺選舉期間好疲累,最後幾個星期更加重感冒,加上要周圍落區,又要應付論壇,仲要向選委拉票,體力透支,其間佢哋見中醫界選委時,對方建議佢做拔罐,仲推介咗師父畀佢添,所以就有段時間有師父上門幫「薯片叔叔」做拔罐喇。

其他報道:明報特首選舉專頁

其他報道:曾俊華稱不想做Regina 2.0 葉劉:我諗佢怕辛苦囉

其他報道:去年7月出題指新特首名字30劃 曾鈺成今拆解:簡體字算,林鄭月娥30劃

相關字詞﹕編輯推介 特首選舉 曾俊華 中醫 拔罐 回顧 圖輯

上 / 下一篇新聞