港聞

【短片:Emily Online首位女特首】4小時港九新界落區 林鄭事後理髮店洗頭 (19:12)

候任特首林鄭月娥當選後第一日貫徹「好打得」作風,行程超緊密,早上一連拜會特首梁振英、署理終審法院法官以及立法會主席梁君彥,下午快閃落區,4個鐘內就走遍港九新界。

完咗一日行程,Emily以為林太會直接返候任特首辦,不過佢部座駕就車咗佢去位於灣仔軒尼詩道一間樓上理髮鋪。林鄭就話上去洗個頭,唔知咁精心打扮,夜晚係咪有重要人士要見?雖然佢出來個陣,髮型分別唔大,但較為蓬鬆,明顯有光澤咗。

Emily就睇過呢間理髮舖價位,如果只係吹頭只需120蚊,但如果要整埋造型就盛惠300至500蚊。

其他報道:【多圖:林鄭落區】閃電訪5區答謝市民 盼每月都落區 荃灣遇浙江鄉里

其他報道:【多圖:林鄭落區】首站中環市民包圍拍照 男女G4護衛 有人喊「我哋無份投票,謝咩票」

其他報道:【追究佔中】林鄭指檢控由律政司獨立負責 修補撕裂不代表法律妥協

相關字詞﹕編輯推介

上 / 下一篇新聞