港聞

下一篇
上一篇

【短片:特首決戰】譚惠珠:林鄭民望低因競選工程遲開始 指公務員不滿是「故事」 (11:53)

港區人大代表譚惠珠認為,2號特首候選人林鄭月娥民望低「主要係佢個競選工程開始得遲,佢自己做完施政報告先開始選舉」。她指,林太或在時間、組織各方面處於弱勢,但林太「本來質素係最好」,相信她會做出政績。

有傳有公務員不滿林鄭月娥作風,被問及是否擔心林太一旦當選,很難帶領公務員,譚惠珠反問:「佢喺公務員團隊30幾年,點會難呀?」她認為,公務員不滿「嗰啲故事傳出嚟咋嘛!」

特首候選人還有曾俊華及胡國興。

明報特首選舉專頁

【短片】田北俊料曾俊華不夠票 指今屆是「中央透過中聯辦角色最緊要一次」

林卓廷稱已投曾俊華 若曾反口用「8‧31」重啟政改 「佢贏咗先算啦!」

林鄭民望低管治難? 何柱國稱「做咗先算」 指曾俊華是「木偶」

相關字詞﹕編輯推介 特首選舉 譚惠珠 林鄭月娥

上 / 下一篇新聞