港聞

【Emily Online:選舉論壇】即時更新fb專頁回應台上發言 胡國興:我枱面都幾企理 曾俊華分享天水圍落區片段 (00:23)

特首候選人晚上(19日)在特首論壇上「決戰」,網上競賽一樣激烈,話說林鄭月娥台上話羨慕曾俊華辦公枱整潔無文件,胡官即刻上載一張自己辦公枱嘅相,唔單止話「我枱面都幾企理,明哥飯盒就有幾個」,仲標籤「咁多文件下世做樹」,支持環保。

其他報道:【選委fact check】高教界選委呂秉權:習近平案頭非常整潔 林鄭點評價習主席張枱呢?

論壇另一個火花位,係林太再為無去天水圍落區而致歉,台上「薯片叔叔」就立即追擊,提到自己3月8日三八婦女節曾去過天水圍,「其實路程都唔係咁遠啫,喺灣仔去,半個鐘頭都去到嘞」,仲即刻喺fb專頁分享相關片段,夠晒互動,「重溫我的天水圍落區之旅,灣仔出發車程半小時」。

至於林鄭團隊似乎就比較重視論壇實戰,「林鄭辦公室」fb上次嘅更新,已經要數到周三(15日)嘅重遊中西區片段喇。

其他報道:明報特首選舉專頁

其他報道:【選舉論壇】有否要求中聯辦助政府政策拉票? 曾俊華:從無要求 林鄭:爭議事務均自己游說

其他報道:【選舉論壇】選委追問林鄭月娥 佔領期間承諾設「多方平台」不了了之 曾俊華:好多政客呢,都係講咗當咗做咗喇!

相關字詞﹕ 特首選舉 選舉論壇 胡國興 曾俊華 林鄭月娥 編輯推介

上 / 下一篇新聞