港聞

下一篇
上一篇

【Emily Online之特首選舉】曾俊華現身西九龍中心 市民排隊20分鐘扭蛋 (20:33)

特首候選人曾俊華早前推出「字遊十八區」,將參與理念的「信任」、「團結」和「希望」製作成大型實體字模型,另亦製作咗「襟章扭蛋機」,今日喺西九龍中心展出。

其他報道:反駁「嬲嬲上到個鼻」 林鄭:香港除了網民還有其他人

曾俊華傍晚去咗現場,圍觀市民見到佢出現都歡呼,曾俊華喺台上發言時話,參選以來一直講嘅選舉理念,係希望可以建立信任,團結社會及重燃希望,所以整咗呢3個字嘅模型畀大家影吓相,仲有扭蛋機提供4款唔同襟章。

曾俊華仲話,距離選舉仲有10日,會堅持到底,唔會令大家失望。不過佢發言期間亦有現場人士大叫咗一句:「曾生,我無票呀!」

現場有大量市民圍觀,曾俊華行咗落台之後,有唔少人都爭住同佢selfie(自拍),亦有大批市民去輪扭蛋,大約要排隊20分鐘架。

其他報道:沒請助理?不做吹風會?林鄭:大眾對說話準繩度要求太高,學習講話虛一點

其他報道:【暴動罪成】港大女生求情:參與示威非為個人利益 是關心弱勢的表現

相關字詞﹕特首選舉 曾俊華 字遊十八區 編輯推介

上 / 下一篇新聞