港聞

下一篇
上一篇

【特首辯論】曾俊華:你(林鄭月娥)知唔知,你臉下面啲嬲嬲,已經上到你鼻度? (22:29)

由7間電子傳媒籌辦的《2017行政長官選舉辯論》,今晚8時於將軍澳電視廣播城舉行,3名特首候選人曾俊華、林鄭月娥、胡國興出席同場辯論。在自由辯論時間,曾俊華問林鄭月娥知否今晚辯論在facebook直播:「你知唔知,你臉下面啲嬲嬲,已經上到你鼻度?」

林鄭月娥回應指,自己在fb世界一向是弱者,又質疑曾俊華如何在繁忙的工作中「儲Like」,「你喺政府入面,有咁多時間儲like like我都有驚訝,我真係上網睇facebook時間都冇」,曾俊華則指,根本不用花太多時間,反問為何有人做到,有人做唔到,「你睇睇你自己啦!」

其他報道:明報特首選舉專頁

其他報道:【特首辯論】同質問林鄭 胡國興引西九故宮批「唔守法」 曾俊華提CY2.0:社會驚變撕裂2.0

其他報道:【特首選舉】報道指「親割50萬呎地益馬會」 林鄭競選辦:毫無事實根據

相關字詞﹕特首選舉 特首辯論 編輯推介 曾俊華 林鄭月娥 嬲嬲

上 / 下一篇新聞