港聞

【短片:Emily Online之特首辯論】3人開場前握手 現場觀眾呼「薯片叔叔加油」 (20:02)

由7間電子傳媒籌辦嘅《2017行政長官選舉辯論》今晚8點喺將軍澳電視廣播城舉行,3名特首候選人曾俊華、林鄭月娥、胡國興已經喺下午5時許陸續到達。

3人喺開始之前有影相時間,有記者要求3人握手影相,林鄭月娥企喺曾俊華同胡國興中間,期間現場觀眾高呼「薯片叔叔加油」,又有鼓掌,曾俊華揮手示意,林太呢個時候兩隻手都在握住曾俊華同胡國興,無得揮手。喺大家鬆開手之後,林太先補返同大家揮手。

其他報道:【短片:特首辯論】3候選人先後到場 林鄭月娥被擲紙巾團 隨行人員擋開

其他報道:孫明揚:曾俊華有親和力不hea 林鄭事事要求高或影響同事心態 胡國興無包袱說了就算

其他報道:李華明:中央支持成死亡之吻 林鄭須面對爆炸議題 曾俊華只「剝花生」

其他報道:【短片】曾俊華拍片回網民「Mean」留言 指支持或批評都有獨到見解

相關字詞﹕編輯推介 特首選舉 曾俊華 林鄭月娥 胡國興

上 / 下一篇新聞