港聞

【短片:Emily online】曾俊華打電話同市民「曾‧connect」 同家長傾教育叫人「選我做班長」 (18:28)

行政長官參選人曾俊華在fb貼出「曾‧connect」嘅片段,曾俊華親自打電話同市民討論教育政策。

其他報道:曾俊華給香港的情書 fb標籤「曾太」:今天不談一國兩制只談一生一世

曾俊華指,這陣子收到不少市民在facebook的訊息,除左鼓勵說話之外,亦在政策上提供非常豐富嘅意見。「一直以來我都在《你問我答》環節進行回應,今天我更進一步,希望以更直接的方式回應市民」,又標籤「#REALCONNECT」和「#唔係玩電話」。

片段中,曾俊華致電一名陳小姐,但慘食檸檬。曾俊華表明身分後,陳小姐好疑惑咁問「做乜野架?唔洗啦,唔洗啦,唔該」,然後就急急切線。

曾俊華再致電一名向佢提出教育政治問題嘅Karen,Karen一聽到係曾俊華本人,就說「曾生你自己打黎呀?」Karen向曾俊華話,學生壓力很大,曾俊華話佢認同,因此都提出要取消小三TSA,以及在幼兒教育方面有更多工作。

曾話可以承諾教育資源會增加,以及為教師創造穩定嘅職位。Karen指認同曾俊華的政綱,又指兩個囝囝都好支持曾。曾俊華打趣話請家長繼續幫佢宣傳,「選我做班長」。

其他報道:【情人節快樂】去年搞驚喜旅行冧女友短片瘋傳 「暖男」預告:會給她更大驚喜

其他報道:民主進步會計師17票提名曾俊華

相關字詞﹕編輯推介 特首選舉 曾俊華 政綱 教育

上 / 下一篇新聞