港聞

【特首跑馬仔】林健鋒:曾俊華選舉工程似特朗普 (21:40)

特首參選人今屆大打網絡民意戰,經民聯副主席林健鋒(Jeffrey)噚日同傳媒茶敘,講起美國總統特朗普,就話覺得曾俊華嘅選舉工程有啲似特朗普,因為特朗普主打反建制同網絡動員,而曾俊華都係反對一啲現有嘅嘢,例如TSA,亦爭取到網上支持。咁曾俊華可唔可以好似特朗普咁「爆冷」勝選呢?Jeffrey就無評論喇。

其他報道:【特首跑馬仔】盛讚「香港人的光榮」戴德豐表明支持林鄭 唐英年主動挽手密密斟

Jeffrey噚日茶敘後,即刻趕返金鐘經民聯總部同曾俊華、葉劉淑儀同胡國興3個參選人見面。佢喺茶敘話,經民聯見完參選人都要再開會至決定提名傾向,但就預告大家可以留意下星期一該黨茶敘,到時或有端倪。

至於近排有無上深圳見人大委員長張德江呢?Jeffrey不置可否,又參考黨友林建岳早前說法,話自己不時都會上深圳打高爾夫球喎!佢透露,經民聯遲啲會上深圳搞路向營,但最早都要4月,即係特首選舉之後。

其他報道:信可獲中華出入口商會提名 葉劉稱對嘴型、有感情

其他報道:曾鈺成稱中央對選委影響眾所周知 指政綱須考慮兩因素

相關字詞﹕特首選舉 特首跑馬仔 編輯推介 曾俊華

上 / 下一篇新聞